fbpx

Onderhoud en Reparatie

Maia Mobiliteit is het kenniscentrum voor ligfietsen. Ook repareren wij ‘gewone’ fietsen, ook als deze elektrisch ondersteund zijn.

Gert heeft meer dan 20 jaar ligfiets-ervaring en kan je goed adviseren bij je aankoop, reparatie en onderhoud. 

Je nieuwe (lig)fiets gaat jaren mee als je deze goed onderhoudt. Zorg ervoor dat de ketting goed gesmeerd blijft en maak de fiets goed schoon. Als het goed is zijn alle bouten en moertjes voorzien van lithium- of kopervet waardoor deze niet zo snel onwrikbaar vast gaan zitten. Loop regelmatig je fiets lang op beschadigingen en slijtage aan onder andere frame, wielen, naven, trapas, ketting, tandwieltjes en stuurinrichting. En in de winter is een extra schoonmaakbeurt na een rit in de pekel geen overbodige luxe.  

Mocht je dit alles niet zelf kunnen of willen doen, breng dan je kostbare bezit minstens een keer per jaar naar Maia. Wij voeren deze controles en het onderhoud graag uit en zorgen er daardoor samen met jou voor dat je fiets lang prettig blijft fietsen. 

Niet elke ‘gewone’ fietsenmaker’ kan uit de voeten met jouw Ligfiets, driewielfiets of Velomobiel. Het onderhoud is vaak net even iets complexer. De meeste onderdelen hebben we op voorraad.

Wij zijn erkend dealer van- en monteren o.a. de volgende merken & componenten: Rohloff (versnellingsnaven), Shimano, V-fietsFietsunieOrtliebSchwalbe

Onze Service

 • Haal- en brengservice

  Maia repareert (lig)fietsen. Daarom halen we je (lig)fiets graag op en brengen deze na reparatie weer terug voor een vriendelijk tarief.

 • Reparatie & Onderhoud

  We repareren en onderhouden alle soorten fietsen. Dus ook je ligfiets, bakfiets, racefiets, stadsfiets, of Velomobiel

 • Contact

  Neem contact met ons op als je vragen hebt of een afspraak wilt maken

Fietsunie
Ortlieb
Rohloff
Shimano
Schwalbe

Ombouwen naar E-Bike

Fietsen met elektrische ondersteuning is niet meer weg te denken en een uitkomst voor degenen die toch graag zo mobiel mogelijk in de buitenlucht willen zijn. Wij kunnen elke fiets (stadsfiets en ligfietsen) voorzien van trapondersteuning. Afhankelijk van een aantal eigenschappen van de fiets bepalen we samen met u wat de beste oplossing is. Dat kan zijn: 

 • Motor in het achterwiel 
 • Motor in het voorwiel 
 • Middenmotor (bij de trapas) 

Elk van deze oplossing heeft zijn voor- en nadelen die samen met u, aan de hand van uw fiets die u wilt laten ombouwen, met u zullen bespreken. 

Na de ombouw heeft u uw vertrouwde fiets laten voorzien van een goede, state-of-the-art aandrijving en kunt u nog jaren vooruit! 

Wij zijn officieel dealer van Fietsunie en V-fiets.

ebike
WhatsApp chat