fbpx

De ligfiets voor woon-werkverkeer

De ligfiets kan uitstekend gebruikt worden in het woon-werkverkeer, als alternatief voor de gewone fiets, de bus, de trein of de auto. Afhankelijk van je dagelijkse sportieve behoefte en je mogelijkheden is het best mogelijk om woon-werk afstanden tot ca. 40 kilometer te overbruggen. Geen last van rug, nek, zitvlak, handen, polsen, Relaxed, comfortabel en snel op je rug liggend fiets je naar je werk. Kan het leven nog mooier worden?

De fietsen voor woon-werkverkeer op een rijtje

Wij hebben de woon-werkfietsen onder de ligfietsen op een rijtje gezet. Een belangrijk criterium is dan dat deze niet al te veel onderhoud nodig heeft, dat je ook in het donker zeer goed zichtbaar bent en dat je voldoende mogelijkheden hebt om laptop, en (regen)kleding mee te nemen. Uiteraard vergeten we dan niet dat je ook graag snelheid wilt ontwikkelen en onderweg ook sportief bezig wilt zijn. Een ligfiets dus die robuust is, tegen een stootje kan, en als het dan toch nodig is, ook nog eenvoudig te repareren is.

De veelzijdige ligfiets

Heb je eenmaal geproefd van de ligfiets dan wil je misschien wel een fiets die ook voor recreatief gebruik, vakantie als sportieve (race)fiets geschikt is. Dan is het goed om te weten dat vrijwel elke ligfiets veelzijdig ingezet kan worden. De meeste ligfietsen zijn zo gebouwd dat zij aan al deze doeleinden kunnen voldoen. Kom eens langs om te bespreken wat er allemaal kan met de ligfiets en welke keuzes er zijn. Want uiteindelijk zijn er zoveel keuzes dat er toch wel even over nagedacht moet worden:

 • kies ik voor een tweewieler (bike) of een driewieler (trike)?
 • welke wielmaat of wielmaten kies ik dan (20/20, 26/20, 26/26 of 28/28)?
 • het stuur, moet dat dan een onderstuur, een bovenstuur of een aerostuur (open cockpitstuur of superman bar) worden?
 • welk versnellingssysteem kies ik dan: derailleur, derailleur in combinatie met SRAM Dualdrive, Shimano Alfine 11 of toch die mooie Rohloff-naaf?
 • Moet mijn fiets opvouwbaar zijn?

Kortom: vele vragen waarop veel antwoorden mogelijk zijn en die weer nieuwe vragen uitlokken. Kom eens langs om de fietsen te bekijken, te proberen en je wensen aan ons voor te leggen. Onze openingstijden vind je hier.

Proberen? Vragen? Reparatie?

 • Proberen

  Wil je eens een ligfiets proberen? Schrijf je in voor onze ligfietstestdag of huur een ligfiets of trike. Kijk hier naar onze mogelijkheden

 • Onderhoud en reparatie

  Heb je al een ligfiets? We onderhouden en repareren alle soorten fietsen. In ligfietsen en trikes zijn we gespecialiseerd.

 • Contact

  Heb je nog vragen? Aarzel niet en neem contact met ons op!

HP Velotechnik

Grasshopper fx

AZUB

Max

HP Velotechnik

Gekko fx 26

WhatsApp chat