fbpx

De ligfiets als racefiets

De ligfiets kan uitstekend gebruikt worden als alternatief voor de racefiets. Geen last van rug, nek, zitvlak, handen, polsen, Relaxed, comfortabel en snel op je rug liggend fiets je weer als vanouds je rondjes. Kan het leven nog mooier worden?

De racefietsen onder de liggers op een rijtje

Wij hebben de racers onder de ligfietsen even op een rijtje gezet;

Een belangrijk criterium is vooral dat er snelheid mee ontwikkelt kan worden, dat je sportief kunt rijden en dat je er ook bijvoorbeeld Luik-Bastenaken-Luik mee moet kunnen fietsen. Maar ook een ligfiets die robuust is, tegen een stootje kan, en als het dan toch nodig is, ook nog eenvoudig te repareren is.

De veelzijdige ligfiets

Heb je eenmaal geproefd van de ligfiets dan wil je misschien wel een fiets voor alledag, die ook voor recreatief gebruik en voor woon-werkverkeer geschikt is. Dan is het goed om te weten dat vrijwel elke ligfiets veelzijdig ingezet kan worden. De meeste ligfietsen zijn zo gebouwd dat zij aan al deze doeleinden kunnen voldoen. Kom eens langs om te bespreken wat er allemaal kan met de ligfiets en welke keuzes er zijn. Want uiteindelijk zijn er zoveel keuzes dat er toch wel even over nagedacht moet worden:

 • kies ik voor een tweewieler (bike) of een driewieler (trike)?
 • welke wielmaat of wielmaten kies ik dan (20/20, 26/20, 26/26 of 28/28)?
 • het stuur, moet dat dan een onderstuur, een bovenstuur of een aerostuur (open cockpitstuur of superman bar) worden?
 • welk versnellingssysteem kies ik dan: derailleur, derailleur in combinatie met SRAM Dualdrive, Shimano Alfine 11 of toch die mooie Rohloff-naaf?

Kortom: vele vragen waarop veel antwoorden mogelijk zijn en die weer nieuwe vragen uitlokken. Kom eens langs om de fietsen te bekijken, te proberen en je wensen aan ons voor te leggen. De openingstijden van Maia Dordrecht en Leiden vind je hier.

Huren en proberen?

 • Ligfiets huren

  Probeer gerust een fiets en huur dus voor één of meer dagen!

 • Ligfietstestdag

  Schrijf je in voor een ligfietstestdag en probeer een paar modellen.

 • Afspraak maken

  Om er zeker van te zijn dat we echt even tijd voor je nemen, kun je het beste een afspraak met ons maken

HP Velotechnik

Speedmachine

HP Speedmachine

Nazca

Gaucho 28

Azub

Ti-Fly 26

WhatsApp chat