fbpx

Samenwerken met Ergotherapeuten

Maia Mobiliteit werkt samen met professionals zoals Ergo- en bewegingstherapeuten. Een ergotherapeut helpt u activiteiten uit uw dagelijks leven weer zo zelfstandig mogelijk uit te voeren. De ergotherapeut richt zich op praktische dagelijkse handelingen, zoals het uitvoeren van huishoudelijke taken, uw mobiliteit zowel binnen – als buitenshuis, uitvoeren van de dagelijkse zelfverzorging, hobby’s en werk.

Ergotherapeut en Maia Mobiliteit

Wij hebben verstand van fietsen en de ergotherapeut kan u goed adviseren welke ergonomische aanpassing op die fiets het beste bij uw situatie past. Samen zoeken we naar de juiste fiets-oplossing. De ergotherapeut kan u ook begeleiden in het eventueel aanvragen van een WMO aanvraag, mocht u hiervoor een indicatie hebben. We nodigen dan ook graag u en uw ergotherapeut uit als u bij ons in de winkel langskomt.

Vergoeding

Ergotherapie is opgenomen in het basispakket van alle ziektekostenverzekeringen. Iedereen heeft recht op 10 uur ergotherapie per kalenderjaar. Sommige verzekeraars vergoeden meer in de aanvullende verzekering. Informeer ernaar bij uw zorgverzekeraar.

Directe toegang ergotherapie
U kunt altijd direct een afspraak maken met een ergotherapeut. U hoeft daarvoor niet eerst langs de huisarts. Dat mag wel, maar sinds 1 januari 2012 is een verwijsbrief niet meer nodig (tenzij uw verzekeraar dat anders omschrijft in zijn polisvoorwaarden).

Waar vind u een ergotherapeut?

Zoek via deze link naar een ergotherapeut bij u in de buurt.

Onze partners

Ergotherapie Aardenhout
Linda L. Aardenhout. Linda is gespecialiseerd in geriatrie, COPD, Parkinson en niet-aangeboren hersenletsel. Lees meer
Ergotherapie Leiden
Lusthoflaan 2 2316 JA Leiden lees meer
Gezondheid in beweging
Oefentherapie (Cesar/Mensendieck) in Leiden. Gericht trainen om zo goed en zelfstandig mogelijk te functioneren. Mogelijkheden individueel en in groepsverband. Lees meer..

De adressen op een kaartje

Aanpassingen

Speciale pedalen, een armsteun, elektrische ondersteuning, verhoogde zitting, instapsteunen, een stokhouder, bediening op links (of juist rechts) aan het stuur, het kan allemaal!

Gebruikerservaringen

Wat vinden anderen van Maia Mobiliteit? Wat betekent de fiets voor hen? Lees hier de ervaringen en bekijk de modellen van onze tevreden klanten

Proberen en proefrijden

Een fiets wil je proberen en voelen. Die koop je niet uit een catalogus of van een website. We vinden het daarom belangrijk dat u bij ons een fiets kunt uitproberen en ervaren. Bij Maia Mobiliteit kunt u vrijblijvend proefrijden. Wilt u meer dan een proefritje maken? Dat kan, we verhuren ook al onze modellen en verrekenen twee dagen huur met de aanschaf van een nieuwe fiets. Kijk voor onze tarieven en mogelijkheden op de verhuurpagina.

WhatsApp chat