fbpx

Fietsen met een beperking

Heeft u een tijdelijke of permanente/progressieve fysieke beperking dan wilt u het liefst ook op de fiets nog steeds mobiel zijn. Dan is aanpassing van de huidige fiets door ons soms een mogelijkheid, maar vaak is het beter om over te stappen naar een fiets die meer comfort, gemak en veiligheid biedt. 

Een driewielige ligfiets (trike) kan dan een oplossing zijn. Comfortabel fietsen is dan ook ligfietsen! Ook als u een beperking hebt. Allereerst geldt dat de traditionele voordelen van de ligfiets ook voor de trike gelden, dus geen of in elk geval veel minder last van zitvlak, polsen, armen, handen, schouders of nek. Minder last van de wind. 

Als u een functiebeperking hebt is er natuurlijk méér belangrijk; Een trike is veilig omdat deze in stilstand óók stabiel is. Er kan veilig op- en afgestapt worden en stoppen of langzaam rijden in het verkeer is perfect mogelijk zonder af te stappen of om te vallen! 

De standaard trike kan aangepast worden aan uw behoefte. De trike kan dan voorzien worden met onder andere:

 • Hogere zitting 
 • Eenhandige bediening 
 • Crank-verkorter of pendel 
 • Ondersteuning voor het onderbeen 
 • Opstaphulp
 • Stokhouder
 • Elektrische ondersteuning

Zo hebben we klanten die bijvoorbeeld na een herseninfarct eenzijdig beperkt zijn en die met een aanpassing, zoals éénhandbediening op een trike én een speciaal pedaal, weer mobiel kunnen zijn. 

Uit ervaring weten we dat het kiezen en de (aan)passing van een fiets vaak nauw luistert. Dit betekent dat wij uw fiets zo goed mogelijk aanpassen en pas tevreden zijn als u dat bent. In de winkel bespreken wij dit graag verder met u, aan de hand van uw specifieke situatie. 

Aanvullende diensten

 • Aanpassingen

  Wij zijn pas tevreden zijn als u dat ook bent! In de winkel bespreken wij graag verder met u welke aanpassingen er nodig zijn.

 • Afspraak maken

  We kunnen ons voorstellen dat u tijd nodig hebt om de juiste keuze te maken. We raden u daarom aan een afspraak met ons te maken zodat we tijd voor u kunnen nemen om uw situatie en oplossing met ons door te spreken

 • Haal-en brengservice

  Maia repareert ook graag uw ligfiets. Daarom halen we uw ligfiets graag op en brengen deze na reparatie weer terug voor een vriendelijk tarief.

Fietsen voor kinderen

Beweging is voor iedereen belangrijk, zeker voor kinderen. Soms gaat dat wat moeilijker en soms lukt dat op twee wielen eenvoudigweg niet. Een driewieler, zo’n coole fiets, is dan een leuke sportieve oplossing. Bijzondere kinderen met een bijzondere fiets mét of zonder elektrische ondersteuning, gewoon omdat het kan!

Samen Fietsen

Hase_Pino

Van onze tweewielers verdient onze zit-ligtandem, de Hase Pino, je aandacht. De Pino is een fantastische fiets als je met je mederijder dicht bij elkaar, wilt profiteren van uw gezamenlijke inspanning. Dit geldt evenzo als één van beiden niet zelfstandig op een fiets kan rijden. Denk aan een evenwichtsstoornis, beperkt zicht of beperkte mogelijkheden om de benen te gebruiken. Oók is de Pino geschikt om een kind (met een beperking) voorop mee te nemen en mee te laten trappen. Uiteraard is deze tandem ook met trapondersteuning te krijgen. U kunt de Hase Pino ook bij ons bekijken, proberen en huren.

Aangepaste trike

Maia is een ligfietswinkel waar je vele soorten en maten trikes kunt vinden, die er veel sportiever en beter uitzien dan de standaard revalidatiefietsen. Kom eens langs, bekijk onze fietsen en bespreek de mogelijkheden!

Heb je een beperking en kun je niet op een tweewieler fietsen? Dan staat de ligfiets driewieler tot je beschikking. Deze is stabiel en kan vaak aangepast worden. Zo kan er eenhandige bediening gemonteerd worden, bestaan er mogelijkheden voor pedaalverkorters en pedaalpendels en kunnen stahulpen gemonteerd worden. Uiteraard behoort het inbouwen (achteraf of af-fabriek) van elektrische ondersteuning tot de mogelijkheden.

Onze topmerken

van Raam
HP Velotechnik
Azub
WhatsApp chat