Gert Lunenborg

Ik ben al jaren een fervent ligfietser. Vanaf juli 2015 ben ik de eigenaar van de gerenommeerde ligfietswinkel Maia Ligfietsen in Dordrecht. Met Maia wil ik het ligfietsen nog populairder maken en in brede zin werken aan milieuvriendelijke mobiliteit, waarbij de ligfiets (op twee én op drie wielen) een grote rol kan spelen.

De overname van Maia Ligfietsen werd mogelijk door een trieste gebeurtenis. De eigenaar van Maia, Koos van der Knaap, overleed op 21 maart 2015 na een kort ziekbed. De zaak werd door zijn zwager Wijnand en Deno Koelewijn zo goed en kwaad als het ging open gehouden, terwijl gezocht werd naar een geschikte opvolger. De mogelijkheid om Maia over te nemen sprak mij erg aan. Ik speelde al langer met het idee om een fietsenzaak te beginnen. Deze gedachte (‘ droom’) is nooit erg concreet gemaakt, maar kwam nu op een mooi moment. Na onderzoek van de ins- en out van een ligfietswinkel (met dank aan Mark Burgers van ACE te Winterswijk) heb ik besloten om ‘in het diepe te springen’. Per 1 juli vond formeel de overdracht plaats.

Per december 2015 ben ik full-time bezig met Maia. Dat is nodig want alleen datgene wat voldoende aandacht krijgt ontwikkelt zich. Ik word part-time bijgestaan door Deno Koelewijn. Hij hielp Koos al jarenlang en is nu in dienst van Maia. Mijn baan in de IT heb ik dus opgezegd. Hier vind je een kort resumé van mijn loopbaan.

Zelf ben ik een enthousiaste ligfietser. Ik ben gaan ligfietsen nadat mijn eerste Parijs-Brest-Parijs (PBP) op de racefiets weliswaar een enorm succes was (1200 km gereden in 69h33m), maar mij naast een beurs zitvlak ook een half jaar lang tintelingen in de handen opleverde. Dat kon en moest anders. Mijn eerste ligfiets heb ik snel na die eerste PBP in 1999 gekocht bij Maia, dat toen nog gevestigd was in de watertoren in Dubbeldam (Dordrecht). De ligfiets bleek inderdaad de sleutel tot comfortabel fietsen zonder lichamelijk ongemak!

De lange afstanden rijd ik nog steeds. In 2015 deed ik voor de 5e keer mee aan Paris-Brest-Paris en in 2016 ga ik meedoen met London-Edinburgh-London (LEL), een rit van maar liefst 1400 km (zie www.londonedinburghlondon.com). Wilt u ook kennis maken met het randonneuren dan kunt u eens een kijkje nemen op de website van Randonneurs Nederland. Zie hiervoor de website www.randonneurs.nl.

Ik hoop u een keer persoonlijk te mogen ontmoeten in onze mooie winkel waar u een uitgebreid assortiment vindt en waar we onder het genot van koffie met elkaar van gedachten kunnen wisselen over onder andere het ligfietsen.

Mijn eerste ligfiets heb ik snel na die eerste PBP in 1999 gekocht bij Maia

Gert Lunenborg

Gert Lunenborg

Eigenaar Maia Dordrecht

Kijk hier Gert op RTL4