Ruben

Na de amputatie van zijn linkeronderbeen voelt het voor Ruben niet meer veilig om op zijn ‘gewone’ fiets te fietsen. Vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) werd hem een scootmobiel geadviseerd maar dat wilde hij liever niet.  Op zoek naar een alternatief, begon zijn onderzoek naar de driewielfiets. Ruben kocht uiteindelijk de AZUB T-Tris aan via het WMO traject en kon niet wachten tot zijn fiets geleverd werd.  Samen met Thijs heeft Ruben zijn fiets in elkaar gezet en rijklaar gemaakt.

“Ik wil heel graag in beweging blijven en heb geen zin in een scootmobiel. Dan doe ik helemáál niets meer…. Ik wil liever een driewielfiets dus ik heb flink op het internet zitten speuren. Na verschillende bezoekjes aan de winkel van Maia Mobiliteit vroeg ik met mijn offerte een gesprek aan met de WMO ambtenaar. Toen de WMO ambtenaar op huisbezoek kwam, heeft zij met medewerking van Maia Mobiliteit een demonstratiemodel van een driewielfiets kunnen zien. Zij begreep toen goed waarom ik liever geen scootmobiel wilde.

Ik koos voor de AZUB T-Tris omdat de fiets (inclusief de aanpassingen die nodig waren) precies binnen mijn budget paste. Met een maandelijkse eigen bijdrage kan ik zo toch fijn weer in beweging komen.

Een driewielfiets aankopen middels het WMO traject gaat niet snel maar ik was blij dat ik groen licht kreeg voor de aanschaf. Mijn doel is om meer in beweging te komen en niet alleen fysiek maar ook geestelijk weer fitter te worden. Ik verheug me erop om lekker uit te waaien. Ik zwem wekelijks en ben actief met rolstoelbasketbal, maar op zaterdag en zondag wil ik graag met mijn vrouw weer gaan fietsen. Samen erop uit, dat heb ik erg gemist. Ik zie vooral uit naar mijn hernieuwde zelfstandigheid en autonomie.

Met de aangepaste brede pedalen (waarop zijn orthopedische schoenen en prothese past -red.), de instapsteunen en de remmen die vergrendeld kunnen worden is de T-Tris van AZUB mijn perfecte fiets.”

We bewonderen Ruben om zijn veerkracht en doorzettingsvermogen en complimenteren hem voor zijn goede smaak met mat-zwarte uitvoering van zijn fiets. We wensen Ruben veel gezonde en veilige kilometers en hopen dat hij –  dit keer op de fiets- nog vaak bij ons langskomt voor een gezellige kop koffie!

AZUB T-Tris 26

Wat is er bijzonder aan deze fiets?

  • Matzwarte uitvoering
  • Instapsteunen links en rechts
  • Aangepaste pedalen met pedaalasverlengers
  • Verhoogde zitting
  • Stokhouder