Menne

Menne heeft Parkinson waardoor zijn evenwicht het soms laat afweten. Behalve Parkinson heeft hij ook osteoporose (botontkalking). Hij hoeft niet eens hard te vallen om iets te breken…  Menne legt ons uit dat je de progressie van Parkinson een beetje afremmen door beweging op een fiets. Osteoporose kun je afremmen door je botten juist weer veel te belasten.  

“Ik fietste vaak, ver en met veel plezier. Toen ik door verschillende wegwerkzaamheden een auto te laat zag aankomen kwam ik lelijk ten val. Mijn noodstop voorkwam een aanrijding maar ik had desondanks mijn rechter ellenboog gekneusd en mijn linker ellenboog gebroken. Dit was het derde fietsongeluk in twee jaar, het was genoeg voor me en ik stopte noodgedwongen met fietsen.  

Mijn specialist van het ziekenhuis was het daar niet mee eens; Hij had geen boodschap aan het excuus dat ik na mijn vroege jeugd niet meer op een driewieler gezeten had. Hij wees me op de sportieve driewielers. Via Google (zoekterm ‘driewielfiets’en ‘sportief’) kwam ik bij Maia Mobiliteit. Na een korte oriëntatie werd een testmiddag voor een Gekko fx ligfiets afgesproken. Zo’n fiets wilde ik hebben! Wat me aantrok; nooit meer vallen, zelfs niet bij een noodstop. Ook krijg ik geen stijve nek meer. Je vangt slechts de helft van de altijd aanwezige tegenwind. Ook is er geen druk meer op armen en onderrug. De fiets is vouwbaar en past daardoor in de berging van mijn appartement, in de kofferbak van de auto, en ook achterop de camper. “ 

Menne heeft binnen twee maanden op zijn Gekko fx ruim 1600 km gereden! 

HP Velotechnik Gekko FX26

Menne koos voor de Gekko FX26 van HP Velotechnik. Lees hier meer over dit model.