Klaas

Klaas kocht eind 2015 een HP Velotechnik Scorpion en noemt dat zijn beste aankoop ooit! Met zijn  aandoening SCA3 merkt hij dat in beweging blijven niet alleen belangrijk, maar ook goed voor hem is. 

Klaas: “In 2015 werd bij mij na langzame verergering van evenwichtsklachten SCA3 vastgesteld, een ongeneeslijke progressieve hersenaandoening die vooral het coördineren en bewegen aantast. Ik merkte al snel dat veilig fietsen op de gewone fiets voor mij niet meer ging. Hoewel ik maar éénmaal gevallen ben, voelde het niet veilig meer. Ik ging al snel op zoek naar een alternatief en ook mijn fysiotherapeut moedigde me aan om een revalidatiefiets te proberen. Na een zoektocht op het internet heb ik inderdaad zo’n fiets geprobeerd, maar het beviel me niet. Mijn oog viel op zo’n sportieve driewiel-ligfiets en ik was meteen verkocht. Het is de beste aankoop die ik ooit heb gedaan! In het begin fietste ik elke dag maar nu fiets ik zo’n drie tot vier keer per week. Ik vind het heerlijk om na het werk (waar ik met de auto naartoe ga) nog even een uurtje te fietsen. In het weekend ga ik een langer stuk fietsen en ben ik vaak een uurtje of vier op pad.  

Grote afstanden lopen zonder hulpmiddelen lukt niet meer, maar op de fiets voel ik die beperking niet. Ik kan net als iedereen lange stukken fietsen en voel me dan heel vrij!” 

We bewonderen Klaas z’n optimisme en we hopen dat hij op zaterdagtochten nog vaak voor een kop koffie bij ons komt aanwaaien!  

HP Velotechnik – Scorpion

Wil je meer weten over dit model?