Herman

Herman is een gezonde, sportieve (ex) triatleet, marathon loper en groot fietsliefhebber als hij een jaar geleden wordt getroffen door een herseninfarct. Herman verliest controle over zijn linker arm en been waardoor de ledematen nu onvrijwillig en ongecoördineerd bewegen.

Herman: “Tot mijn enorme verdriet is op een gewone fiets fietsen onmogelijk geworden. Een lange revalidatie- en acceptatieperiode brak voor mij aan. De eerste maanden stonden in het teken van frustratie, daarna in uitdagingen om terug te keren naar de vroegere situatie. Toen ik inzag dat er geen significante verdere verbeteringen te verwachten zijn, heb ik geaccepteerd dat ik zal moeten leren leven met bepaalde beperkingen en ben ik me gaan focusseren op de dingen die nog wel gaan. … Opgeven is voor mij simpelweg geen optie…

Mijn fysio therapeut moedigde me aan om naar een fietsoplossing te zoeken, maar ik fiets liever niet op een fiets waar ik zichtbaar ‘gehandicapt’ ben. Mijn broer raadde me aan om eens bij Maia te gaan kijken omdat ze adverteren met sportieve trikes. Bij Maia valt de keus op een Scorpion FX (HP Velotechnik) waarop ik me weer sportief voel! Met wat kleine aanpassingen aan het linkerpedaal ben ik klaar voor de eerste kilometers buiten. De fiets past (opgevouwen) netjes in de auto.”

We bewonderen zijn veerkracht en wilskracht en wensen Herman veel veilige, mooie kilometers!

Scorpion FX STEPS

Wilt u meer weten over de Scorpion FX – STEPS? Wat zijn de voordelen van dit model?