fbpx

Henri

Henri is eigenlijk een racefietser maar droomde jarenlang van een overstap naar de ligfiets. Lang geleden probeerde hij op de Cycle Vision een ligfiets uit en sindsdien bleef de gedachte om over te stappen, zonder concreet te worden, zo’n 10 jaar door zijn hoofd zweven… 

Inmiddels heeft hij de overstap naar de ligfiets gemaakt. En niet op zomaar een fiets maar een prachtige blauwe Azub Max met rode Rohloff naaf. Een mooie kleurcombinatie, al zeggen we zelf. 

“Fietsen is mijn uitlaatklep en na mijn echtscheiding vorig jaar werd het tijd voor verandering in mijn leven. Ik heb grote stappen gemaakt en meer in beweging komen stond ook op mijn lijstje. Ik zag echter tegen de training op; weer een periode met lichte gewrichtsklachten, zoals pols- en zadelpijn. De gedachte aan een ligfiets werd steeds aantrekkelijker. Na een zoektocht op het internet kwam ik uiteindelijk bij Maia Mobiliteit terecht. 

Na een lang en uitgebreid gesprek, waarin ik goed ben doorgevraagd en ingelicht over de opties kristalliseerde zich een passend advies. Voor deze fase is veel tijd genomen en ik heb het gevoel dat de fiets die ik heb gekocht ook écht bij mij en mijn behoefte past. Ik voelde geen druk tot het doen van een aankoop en kon in alle rust de informatie die ik kreeg bestuderen. Ik heb verschillende fietsen geprobeerd maar was al snel erg gecharmeerd van de Azub Max.  

Ik moest uiteraard even door de ‘learning-curve’ en leren fietsen op een ligfiets, maar na wat beginners-gestuntel en geklungel heb ik het nu helemaal onder de knie. De truc is om zo ontspannen mogelijk op de fiets te liggen. “Go with the flow”… 

Mijn nieuwe ligfiets betekent vrijheid voor mij. Ik werk aan mijn conditie en dankzij mijn fiets lukt het me om na een moeilijke periode weer te genieten van het leven. Fietsen helpt me om te relativeren en ik voel me gezonder. Op dit moment ben ik aan het opbouwen en zoek ik naar een bewegingspatroon die bij mij en mijn schema past. Ik fiets nu gemiddeld drie maal per week naar werk en in het weekend ga ik er met wat langere tochten erop uit. 

Achteraf heb ik er spijt van dat ik na mijn eerste kennismaking met de ligfiets op Cycle Vision nog zo lang heb gewacht met de uiteindelijke overstap. De drempel om te gaan ligfietsen leek heel hoog maar viel achteraf ontzettend mee. 

Deze keus had ik veel eerder moeten maken…” 

Azub Max

Bijzonderheden van deze Azub Max.

Henri koos voor een blauwe Azub Max met rode Rohloff naaf.

WhatsApp chat