Ann-Marie

Dit is Ann-Marie. Haar verhaal is bijzonder en het vermelden waard!
Ann-Marie is al maanden aan huis gebonden door twee beschadigde zenuwen en een hernia. Als sportklimmer en zwemonderwijzer valt het haar zwaar om haar dagen op bed door te brengen en zich met rollator in huis voort te bewegen. We leren haar kennen als een doorzetter en ze vecht voor volledig herstel. Beetje bij beetje pakt ze terrein terug; doet ze met haar fysiotherapeut oefeningen op haar bed en ze leert weer de trap naar boven te beklimmen…
“Het idee voor een ligfiets ontstaat bij een van de medewerkers van thuiszorgorganisatie OwerCare in Zoetermeer. Zij trof me op bed, ‘fietsend’ met een van mijn revalidatie-hulpmiddelen. “Zou een ligfiets niet iets voor je zijn?” heeft ze toen hardop gedacht…
Op de dag van de opening van Maia Mobiliteit in Leiden ging ik samen met mijn zorgverlener in de winkel. Mijn oog viel op een Trike. Door de liggende positie hoopte ik weer naar buiten te kunnen. Samen met Thijs zocht ik naar mijn oplossing en verkenden we de opties. Ik huurde verschillende trikes en kon zo rustig uitproberen wat voor mij het beste werkte.
Met mijn nieuwe felgele Performer Trike-X, ballonbanden (voor extra vering), een vlag en groothoek spiegels (voor veiligheid en zichtbaarheid), hoofdsteun en twee instapsteunen kan ik na 6 maanden voor het eerst met mijn echtgenoot weer naar buiten.”

Stralend en trots komt Ann-Marie nu zelf naar de zaak (toch zo’n 30 kilometer) voor de startbeurt, wat fine-tuning en een reservebandje, of zomaar, voor de gezelligheid.
Wij zijn supertrots op Ann-Marie, vooral toen we hoorde dat ze inmiddels al 787km op de teller heeft staan! We wensen haar een voorspoedig herstel en nog veel kilometers veel fietsplezier!

 

Performer Trike

Wil je meer weten over dit model? Waarom de Performer Trike?