De ligfiets als racefiets.

De ligfiets kan uitstekend gebruikt worden als alternatief voor de racefiets. Geen last van rug, nek, zitvlak, handen, polsen, Relaxed, comfortabel en snel op je rug liggend fiets je weer als vanouds je rondjes. Kan het leven nog mooier worden?

De racefietsen onder de liggers op een rijtje

Wij hebben de racefietsen onder de ligfietsen op een rijtje gezet (binnenkort vind je deze hier). Een belangrijk criterium is dan dat er snelheid mee ontwikkelt kan worden, dat je sportief kunt rijden en dat je er ook Luik-Bastenaken-Luik mee moet kunnen fietsen. Maar ook een ligfiets die robuust is, tegen een stootje kan, en als het dan toch nodig is, ook nog eenvoudig te repareren is.

De veelzijdige ligfiets

De invalshoek als racefiets is uiteraard een beperkte. Heb je eenmaal geproefd van de ligfiets dan wil je misschien wel een fiets voor alledag, die ook voor recreatief gebruik en voor woon-werkverkeer geschikt is. Dan is het goed om te weten dat vrijwel elke ligfiets veelzijdig ingezet kan worden. De meeste ligfietsen zijn zo gebouwd dat zij aan al deze doeleinden kunnen voldoen. Kom eens langs om te bespreken wat er allemaal kan met de ligfiets en welke keuzes er zijn. Want uiteindelijk zijn er zoveel keuzes dat er toch wel even over nagedacht moet worden:

  • kies ik voor een tweewieler (bike) of een driewieler (trike)?
  • welke wielmaat of wielmaten kies ik dan (20/20, 26/20, 26/26 of 28/28)?
  • het stuur, moet dat dan een onderstuur, een bovenstuur of een aerostuur (open cockpitstuur of superman bar) worden?
  • welk versnellingssysteem kies ik dan: derailleur, derailleur in combinatie met SRAM Dualdrive, Shimano Alfine 11 of toch die mooie Rohloff-naaf?

Kortom: vele vragen waarop veel antwoorden mogelijk zijn en die weer nieuwe vragen uitlokken. Kom eens langs om de fietsen te bekijken, te proberen en je wensen aan ons voor te leggen. Onze openingstijden vind je hier.

De ligfiets als racefiets