Proberen

Proberen

Comfortabel fietsen, dat is ligfietsen! Geen last van zitvlak, polsen, armen, handen, schouders of nek. Minder last van de wind. De ligfiets is daarmee een ideaal middel om de mooie omgeving van Dordrecht of Leiden te verkennen. Beleef de natuur, de cultuur op de ligfiets!

Wil je ook een ligfiets of trike proberen?

Huur een ligfiets

Huur een ligfiets en ga op pad met vrienden, familie of collega’s. Fiets naar de Hollandse of Brabantse Biesbosch. Spot de Zeearend bij de Tongplaat. Ook het Groene Hart in de omgeving Leiden is schitterend.

Boek een arrangement

Organiseer een onvergetelijke dag voor je afdeling of bedrijf. Ga met zijn allen ligfietsen. Wij maken de dag onvergetelijk en bieden in samenwerking met ondernemers in Dordrecht en de Biesbosch of Leiden en het Groene Hart een arrangement dat – indien gewenst – dagvullend kunnen zijn. Neem contact op om de wensen door te spreken.

Kom naar de ligfietstestdag

Ben je van plan om een ligfiets aan te schaffen, maar wil je er eerst meer van weten. Ga dan samen met andere aspirant ligfietsers de ligfiets ontdekken op onze ligfietstestdag. Je kunt dan de vele modellen uitproberen en kun je ervaringen uitwisselen. De dag wordt in Dordrecht begeleid door Gert & Jacqueline en in Leiden door Thijs & Mary. Daarbij wordt de inwendige mens uiteraard niet vergeten. De agenda en meer informatie vind je op de pagina over de ligfietstestdag.

Geniet van de Biesbosch

De Biesbosch is een bijzonder waardevol gebied dat bijna 700 jaar geleden, als gevolg van de St Elizabethsvloed van 1421 is ontstaan. Het is één van de grootste zoetwatergetijdegebieden van de wereld. En dat is het behouden en onderhouden waard! Omdat wij de Biesbosch een warm hart toedragen is Maia gastheer geworden van de Biesbosch. Wij zijn daarmee een informatiepunt geworden en onze fietsroutes lopen vaak net langs of door de Biesbosch. Het Beleef & Geef fonds van de Biesbosch om projecten te realiseren die door de terugtredende overheid niet meer gerealiseerd worden. Met deze projecten willen we het gebied ook toeristisch toegankelijk maken, zodat de natuur nog meer beleefd kan worden. Wij vragen hiervoor een vrijwillige bijdrage van € 2,00 per gehuurde fiets.

Geniet van het Groene Hart

De Hollands-Utrechtse laagvlakte is in de loop van vele eeuwen ontstaan door de groei van een dikke, natte veenlaag. Deze moerassige veengrond werd door ontwatering ten tijde van de Grote Ontginning geschikt gemaakt voor landbouw, veehouderij en het winnen van turf. In de middeleeuwen ontstond er een ring van steden rond het uitgestrekte waterrijke veenweidegebied. Dit gebied kreeg in de tweede helft van de twintigste eeuw de benaming ‘het Groene Hart’ en de steden noemde men de Randstad.

In de laagvlakte waren uitgestrekte verdedigingswerken van de Hollandse Waterlinie ingericht.

Graag tot ziens!

Op welke manier wil je een ligfiets uitproberen?