Mary Broekhuijsen-Molenaar

Buitenlandse uitzendingen

Omdat ik met Thijs en ons gezin jarenlang voor Shell in het buitenland heb gewoond, heb ik een zeer gevarieerde loopbaan. De telkens veranderende achtergrond dwong me flexibel en creatief te zijn in mijn professionele ontwikkeling.  Ik ben opgeleid als Creatief Therapeut en heb jarenlang met uiteenlopende doelgroepen gewerkt. Toen onze jongste dochter 4 jaar was, vertrokken we naar onze eerste buitenlandse posting; de Dominicaanse Republiek. Daar bleek al snel dat Spaans leren prioriteit was. Mijn eerste boek was zojuist in Nederland gepubliceerd.

Reclassering

Ik werkte op de Dominicaanse Republiek jarenlang als vrijwilliger voor Reclassering Buitenland (in samenwerking met de Nederlandse Ambassade). Ik bezocht maandelijks Nederlandse en Antilliaanse gedetineerden die onder mensonterende omstandigheden hun gevangenisstraf uitzaten op het eiland.

Webdesign, bloggen, Outpost

Omdat ik graag schrijf en mijn brieven te lang werden, startte ik met het bouwen van een website zodat ik mijn familie en vrienden van onze beslommeringen op de hoogte kon houden. Ik begon daarnaast te bloggen en was redacteur voor het kwartaalblad van de Nederlandse Vereniging. Ook was ik vrijwilliger voor Outpost, een Expatriate Support Network binnen Shell. Outpost zal de rode draad in mijn leven worden…

Canada

In 2005 vertrokken we naar Calgary in Canada en moest ik mezelf weer overnieuw uitvinden. Dat hoort een beetje bij het expatleven. Ik zette de Calgary Breastfeeding Support Group op, begon aan mijn tweede boek, begeleidde aanstaande ouders en gaf trainingen aan Doula’s en verloskundigen. Verder bood Calgary fantastische sportieve mogelijkheden zoals skiën, zwemmen en schaatsen (in de beroemde Oval). De assignment in Canada duurde helaas maar twee jaar waarna we van de vrieskou naar de woestijnhitte vertrokken.

Midden Oosten

In Bahrein werd ik opnieuw Focal Point voor het Outpost Netwerk voor Shell werknemers die in Saoedi Arabië werkte en met hun gezin in Bahrein verbleven. Ik begeleidde de werknemers en hun gezinnen samen met een team van vrijwilligers. Na vier leerzame en soms spannende jaren (vooral tijdens Arab Spring 2011) vertrokken we met de auto van Bahrein en reisde we met twee van onze kinderen 10.000 kilometer, via Iran, over land naar Nederland. Hiermee sloten we ons zwervend expatbestaan af en sindsdien hebben we allemaal wortel geschoten in Nederland.

Terug in Nederland

Ik werkte na terugkomst jarenlang voor Shell in Den Haag en ontwikkelde mezelf vooral op IT-technisch vlak (Database, Website, SharePoint). Verder gaf ik veel trainingen aan onze Outpost locaties wereldwijd. In mijn vrije tijd schrijf ik, schilder ik, fiets ik, blog ik, zwem ik (het liefst in open water) en fotograaf ik.

Ligfietsen

Toen Thijs zijn carrière bij Shell beëindigde en ook mijn contract afliep, besloot ik me ook voor het Maia Concept in te zetten. Wegens een langdurige blessure, die chronisch werd, kan ook ik niet op een ‘gewone’ fiets. Ik heb met het ligfietsen dus eigenlijk een beetje ‘onvrijwillig’ kennisgemaakt, maar het was wel mijn oplossing! Ook ik ben enthousiast over het product en hoe bijzonder het is om je ligfietsend door schitterend Nederland voort te bewegen. Ik trek er dan ook graag op uit met mijn camera, want Nederland is heel mooi als je lang bent weggeweest…

Ik heb met het ligfietsen dus eigenlijk een beetje ‘onvrijwillig’ kennisgemaakt

Mary Broekhuijsen-Molenaar

Mary Broekhuijsen-Molenaar

Communicatie Maia Mobiliteit