Over

Een stukje geschiedenis

Maia is in 1999 opgericht door Peter en Monic. Zij verhuisden al snel van de schuur achter het huis naar de watertoren in Dubbeldam (Dordrecht). In 2010 werd Maia overgenomen door Koos. Omdat de ruimte in de watertoren te krap werd verhuisde Koos naar het huidige adres aan de Stevensweg, waar de autogarage aldaar stopte met de verkoop en reparatie van fietsen en dus voldoende ruimte vrij kwam voor Maia. Na het overlijden van Koos in 2015 heeft Gert Lunenborg de ligfietswinkel overgenomen. Vanaf april 2017 zijn Gert en Thijs Broekhuijsen gaan samenwerken waardoor er naast Maia Dordrecht een tweede Maia vestiging in Leiden (Zoeterwoude) is geopend. 

De naam Maia

De naam Maia komt van een ster in het sterrenbeeld Stier, het sterrenbeeld van één van de oprichters. Deze ster is genoemd naar Maia, in de Grieksemythologie de oudste van de Pleiaden, de zeven dochters van Atlas en Pleione. Maia is de oudste, mooiste en meest verlegen van de Pleiaden.

Maia, een ster die steeds helderder gaat stralen!

bron

De Watertoren in Dubbeldam

Waar we voor staan

Onze passie begint bij de ligfiets. Vanuit deze passie wil Maia Mobiliteit de mobiliteit per fiets bevorderen. En dat hoeft niet altijd de ligfiets te zijn.

Gaan waar je wilt, hoe lang je wilt en hoe ver je wilt, ondanks kleine of grote beperkingen, is belangrijk voor het persoonlijke welbevinden. Voortbewegen door (voornamelijk) menskracht is belangrijk voor jezelf, voor de natuur, voor de mensen om je heen en voor ons leefklimaat.

Wij willen dat bevorderen door

  • Persoonlijke aandacht te geven aan onze klanten en daarbij telkens een stap extra te zetten;
  • Onze producten en diensten hierop af te stemmen;
  • Ons mede te richten op minder-validen, voor wie persoonlijke mobiliteit extra belangrijk is;
  • Een belangrijke aanbieder te worden van fietsen die net wat anders zijn;
  • Onze producten en diensten te leveren voor een concurrerende prijs;
  • Creativiteit, zelfstandigheid en kennisniveau van onze medewerkers te vergroten.