Wat is de prijs van een ligfiets?

Wat is de prijs van een ligfiets?

Ok, je wilt een ligfiets. Welke ligfiets? En wat is de prijs van een ligfiets? Het kijken en vergelijken begint, je struint het internet af en Google is een grote vriend van je geworden. En tijdens deze zoektocht ben je op onze site terecht gekomen. Je zult hier niet alle prijzen vinden van alle modellen, maar we kunnen je wel een richtlijn geven voor de prijs van een nieuwe ligfiets.

Allereerst hebben we ons merk Performer. Een kwalitatief goede ligfiets, gemaakt in Taiwan. Hier zul je jaren plezier van hebben. Je krijgt 5 jaar garantie op het frame en niet-verende voorvorken. Dat is vergelijkbaar met de Nederlandse merken. De Performer is verkrijgbaar vanaf € 1295,00. Dat geldt voor de DIDO AL, een fiets met 20 inch wielen. De Performer Goal-26X (met 26″ wielen) is al verkrijgbaar vanaf € 1495,00. De trike van Performer in ons assortiment, de Performer Trike-X, kun je al kopen vanaf € 1795,00. Zie verder voor foto’s onze merkenpagina over Performer

De fietsen van de overige merken die we standaard in huis hebben, beginnen iets boven de € 2000,00. Dan heb je een kwalitatief uitstekende ligfiets en keuze uit veel verschillende modellen met diverse niveaus van afmontage. Kijk verder op onze pagina’s over Nazca ligfietsen, Challenge recumbents, Hase bikes, HP Velotechnik en Bacchetta.

De keuze van een ligfiets baseer je echter niet alleen op prijs. Kijk goed naar het gebruiksdoel, de frequentie van gebruik en de configuratie die je wilt hebben. Probeer het uit, want keuze tussen wielgrootte, onder-of bovenstuur, twee wielen of driewielen is vaak heel persoonlijk.

Dan wordt het dus toch tijd langs te gaan bij een goed gesorteerde ligfietsdealer waar je zoals dat in het bedrijfsleven ook wel heet, kunt ‘sparren’  met iemand die al bijna 20 jaar zelf op diverse verschillende ligfietsen gereden heeft.

Maia is zo’n ligfietswinkel waar je vele soorten en maten ligfietsen kunt vinden. Grote wielen, kleine wielen (en een combinatie daarvan). Onderstuur, bovenstuur en aero-stuur (open cockpit stuur). Tweewielers en driewielers (bikes en trikes). Volledig mens-aangedreven of elektrisch ondersteund. En daarbij, zoals gezegd, keuze uit verschillende merken, zoals Challenge, Nazca, Flevobike, Performer, Bacchetta, Hase en HP Velotechnik.

Nadat we met elkaar gesproken hebben, ga je voordat je definitief besluit, meerdere ligfietsen uitproberen. Dat kan door te huren en zelfstandig een rit te maken door de mooie omgeving, of je kunt meegaan met de ligfietstestdag die we elke laatste zondag van de maand organiseren. En schaf je een ligfiets aan binnen één maand dan krijg je de kosten van deze dagen terug.

Ik zie je graag bij ons in de winkel in Dordrecht! En natuurlijk staat de koffie klaar!

Tot ziens!

Bestel een nieuwe ligfiets en ontvang gratis een mooie Ortlieb ligfietstassenset!

Aanvullende diensten

  • Haal-en brengservice

    Maia repareert ook graag je ligfiets. Daarom halen we je ligfiets graag op en brengen deze na reparatie weer terug voor een vriendelijk tarief.

  • Verzekering

    Ook ligfietsen worden helaas wel eens gestolen. Wij bieden een fietsverzekering aan waarbij je ook gerepatrieerd wordt bij pech en waarbij tevens casco-schade vergoed wordt.

  • Ligfietszekerheidsplan

    Je hebt je keuze gemaakt, maar toch ben je er niet tevreden mee. Maia geeft je de mogelijkheid om je ligfiets terug te geven en tóch die andere mee naar huis te nemen.

Racen

Recreatief

Woon-Werk

Op Vakantie

Onze merken

stuk voor stuk kwaliteitsmerken