Gebruikerservaringen

We ontmoeten in onze winkel gezellige, inspirerende, sportieve en soms heel moedige mensen. Sommige klanten hebben een bijzonder verhaal en we willen dit graag met je delen zodat je kunt zien wat (lig)fietsen voor onze klanten betekent.

Sommige klanten kunnen na een diagnose niet meer op een ‘gewone’ fiets en overwegen de overstap naar een ligfiets of trike. Weer een ander wil graag comfortabel van huis naar werk (en aan  het eind van de werkdag weer terug). Sommige klanten gebruiken de ligfiets vooral voor een lange vakantie en dan hebben ze geen zin in zadelpijn.  Iedereen heeft zo zijn redenen en argumenten om op een ligfiets te stappen.

We hopen dat onderstaande gebruikers-ervaringsverhalen je inspireren.

Kom gerust bij ons langs als je graag eens een ligfiets wilt proberen! We organiseren regelmatig een ligfietstestdag (zowel in Dordrecht als in Leiden) maar je kunt ook langskomen voor een proefritje of een fiets een dagje uitproberen.

  • Wij wijzen u de weg

    Kom naar onze winkel en vertel ons waar u naar op zoek bent. De koffie staat klaar!

Fietsen is mijn uitlaatklep en betekent vrijheid voor mij.

Henri – Azub Max

Henri is eigenlijk een racefietser maar droomde jarenlang van een overstap naar de ligfiets. Lang geleden probeerde hij op de Cycle Vision een ligfiets uit en sindsdien bleef de gedachte om over te stappen, zonder concreet te worden, zo’n 10 jaar door zijn hoofd zweven… 

Mijn specialist wees me op de sportieve driewieler!

Menne – Gekko FX26

Menne heeft Parkinson waardoor zijn evenwicht het soms laat afweten. Behalve Parkinson heeft hij ook osteoporose (botontkalking). Hij hoeft niet eens hard te vallen om iets te breken…

Ik wil heel graag in beweging blijven en had geen zin in een scootmobiel.

Ruben – Azub T-Tris

Na de amputatie van zijn linkeronderbeen voelt het voor Ruben niet meer veilig om op zijn ‘gewone’ fiets te fietsen. Vanuit de WMO (Wet Maatschappelijke Ondersteuning) werd hem een scootmobiel geadviseerd maar dat wilde hij liever niet. Hij zocht naar een alternatief…

Eindelijk kan ik na 6 maanden met mijn echtgenoot weer naar buiten.

Ann-Marie – Performer Trike

Dit is Ann-Marie. Haar verhaal is bijzonder en het vermelden waard! Ann-Marie is al maanden aan huis gebonden door een pijnlijke hernia en mogelijke zenuwbeschadiging. Als sportklimmer en zwemonderwijzer valt het haar zwaar om haar dagen op bed door te brengen en zich met rollator in huis voort te bewegen.

Ik fiets liever niet op een fiets waar ik zichtbaar ‘gehandicapt’ ben.

Herman – Scorpion FX STEPS

Herman is een gezonde, sportieve (ex) triatleet, marathon loper en groot fietsliefhebber als hij een jaar geleden wordt getroffen door een herseninfarct. Herman verliest controle over zijn linker arm en been waardoor de ledematen nu onvrijwillig en ongecoördineerd bewegen. Tot zijn enorme verdriet is op een gewone fiets fietsen onmogelijk geworden.

Nek- en schouderklachten zijn zo goed als niet meer aanwezig!

André – Nazca Gaucho

André is een echte natuurliefhebber. Hij woont dan ook midden in de bossen, net over de grens in België. We namen een foto in zijn ‘achtertuin’ waar hij vaak en graag fietst. Milieubewust als André is was hij op zoek naar een geschikte fiets voor woon-werkverkeer, iedere dag toch zo’n 50 km in totaal, een flinke afstand.

Dit is nu echt mijn fiets waar ik met veel plezier op rijd.

Pascal – HP Velotechnik, Scorpion

Ongeveer vier jaar geleden kreeg Pascal van de Ergotherapeut te horen (red. vanwege een niet-aangeboren hersenletsel) dat ik niet meer op een normale fiets mocht fietsen en dus een driewieler moest aanschaffen. Hij was toen 36 jaar en had geen zin in een ‘gehandicapten driewieler’…

Mijn drempel om de fiets te pakken is met mijn ligfiets verlaagd!

Matthieu – HP Velotechnik, Streetmachine

De aankoop van de HP Streetmachine, nu al weer een paar maanden geleden, was vooral uit praktische overweging. Matthieu woont in Delft, werkt in Den Haag en meer bewegen met minder nekklachten werd aantrekkelijk toen hij over een ligfiets ging nadenken.

Mijn trike is de beste aankoop die ik ooit heb gedaan!

Klaas – HP Velotechnik, Scorpion

Klaas kocht eind 2015 een HP Velotechnik Scorpion en noemt dat zijn beste aankoop ooit! Met zijn  aandoening SCA3 merkt hij dat in beweging blijven niet alleen belangrijk, maar ook goed voor hem is.