De ligfiets als vakantiefiets

De ligfiets kan uitstekend gebruikt worden als vakantiefiets. Relaxed en comfortabel op je rug liggend fiets je als een god door de franse wijngaarden. Kan het leven nog mooier worden?

De vakantiefietsen onder de liggers op een rijtje

Wij hebben de vakantiefietsen onder de ligfietsen op een rijtje gezet. Een belangrijk criterium is dan dat er voldoende bagage meegenomen kan worden, dat je veel verschillende soorten wegen aan kan en dat je er ook nog eens een heuvel mee op komt.  Maar ook een ligfiets die robuust is, tegen een stootje kan, en als het dan toch nodig is, ook nog eenvoudig te repareren is.

De veelzijdige ligfiets

De invalshoek als vakantiefiets is uiteraard een beperkte. Je wilt waarschijnlijk een fiets voor alledag, voor recreatief gebruik, voor woon-werk en voor sportief gebruik om eens lekker te keer te gaan. Dan is het goed om te weten dat vrijwel elke ligfiets veelzijdig ingezet kan worden. De meeste ligfietsen zijn zo gebouwd dat zij vaak aan al deze doeleinden voldoen. Kom eens langs om te bespreken wat er allemaal kan met de ligfiets en welke keuzes er zijn. Want uiteindelijk zijn er zoveel keuzes dat er toch wel even over nagedacht moet worden:

  • kies ik voor een tweewieler (bike) of een driewieler (trike)?
  • welke wielmaat of wielmaten kies ik dan (20/20, 26/20, 26/26 of 28/28)?
  • het stuur, moet dat dan een onderstuur, een bovenstuur of een aerostuur (open cockpitstuur of superman bar) worden?
  • welk versnellingssysteem kies ik dan: derailleur, derailleur in combinatie met SRAM Dualdrive, Shimano Alfine 11 of toch die mooie Rohloff-naaf?

Kortom: vele vragen waarop veel antwoorden mogelijk zijn en die weer nieuwe vragen uitlokken. Kom eens langs om de fietsen te bekijken, te proberen en je wensen aan ons voor te leggen. Onze openingstijden vind je hier.

Vakantiefietsen ligfiets vakantie reizen vakantiefiets