De ligfiets als recreatiefiets

De ligfiets kan uitstekend gebruikt worden als fiets om ontspannen van de omgeving te genieten. Relaxed en comfortabel op je rug liggend fiets je lekker door de bossen en weilanden. Kan het leven nog mooier worden?

De recreatiefietsen onder de liggers op een rijtje

Wij hebben de recreatiefietsen onder de ligfietsen op een rijtje gezet. Een belangrijk criterium is dan dat de fiets lekker rijdt in een rustig tempo. Een tempo waarmee je ongemerkt – zeker op een ligfiets – toch ver van huis komt. Een ligfiets die robuust is, tegen een stootje kan, en die je de volgende keer zonder veel onderhoud te plegen zo weer uit de schuur kunt halen.

De veelzijdige ligfiets

De invalshoek als recreatiefiets is uiteraard een beperkte. Je wilt misschien wel een fiets die niet alleen voor recreatief gebruik geschikt is, maar waarmee je ook je woon-werk kunt afleggen en misschien wil je ook wel eens een keer echt hard rijden. Dan is het goed om te weten dat vrijwel elke ligfiets veelzijdig ingezet kan worden. De meeste ligfietsen zijn zo gebouwd dat zij vaak aan al deze doeleinden voldoen. Kom eens langs om te bespreken wat er allemaal kan met de ligfiets en welke keuzes er zijn. Want uiteindelijk zijn er zoveel keuzes dat er toch wel even over nagedacht moet worden:

  • kies ik voor een tweewieler (bike) of een driewieler (trike)?
  • welke wielmaat of wielmaten kies ik dan (20/20, 26/20, 26/26 of 28/28)?
  • het stuur, moet dat dan een onderstuur, een bovenstuur of een aerostuur (open cockpitstuur of superman bar) worden?
  • welk versnellingssysteem kies ik dan: derailleur, derailleur in combinatie met SRAM Dualdrive, Shimano Alfine 11 of toch die mooie Rohloff-naaf?

Kortom: vele vragen waarop veel antwoorden mogelijk zijn en die weer nieuwe vragen uitlokken. Kom eens langs om de fietsen te bekijken, te proberen en je wensen aan ons voor te leggen. Onze openingstijden vind je hier.

Recreatief gebruik van de ligfiets